brand logo Arbo


Voorwoord

Zoek en vind de juiste partner

Arbofunctionarissen hebben verschillende rollen. Een van die rollen is (adviseren over) de aanschaf van producten en diensten. Maar met wie doen zij het liefst zaken?

 

Wat een arbofunctionaris inkoopt, hangt samen met de situatie waarin het bedrijf zich bevindt. Wat is de motivatie om aandacht te besteden aan arbeidsomstandigheden? Brengen de werkzaamheden hoge risico’s met zich mee? Wil het bedrijf vooral aan de wet voldoen? Of is er echt zorg voor de werknemers en het inzicht dat kwalitatief goede arbozorg ook geld oplevert? 

Lees verder


Onderzoek_344

Jacqueline Joosten, 
Hoofdredacteur Arbo

Dat is niet het enige. Het inkoopproces verloopt ook niet overal hetzelfde. Soms gaat de arbofunctionaris alleen op pad. Soms adviseert hij de inkoper, het management en of de werknemers. Daarbij zet hij zijn technische en inhoudelijke bagage in. En het liefst heeft hij óók kennis van organisatie en gedrag. Het doel is het vinden van een passende partner. Een partner waarmee het goed samenwerken is en waarmee kwaliteit gerealiseerd wordt tegen een redelijk tarief. Of het nu gaat om het goedkeuren van de RI&E, het vinden van een PBM-leverancier, het inkopen van een opleiding of het samenwerken met een arbodienst. Onderhandelen speelt daarbij altijd een belangrijke rol. Dat is niet altijd even eenvoudig. Want je wilt natuurlijk dat er voor beide partijen voordelen aan de oplossing vastzitten, zoals u in een van de artikelen van dit magazine leest.

 

We vroegen de lezers van Arbo>> naar hun inkoopgedrag. We ontvingen maar liefst 833 reacties en meer dan driekwart van hen geeft aan betrokken te zijn bij inkoop. De complete resultaten vindt u in het verslag van dit eerste Partner of Choice-onderzoek. U leest wat de positie is van de diverse aanbieders en over de voorkeur van afnemers op het gebied van veilig en gezond werken. Ook benieuwd wie er op positie 1 staan?

Voorwoord Jacqueline Joosten

3/7
Loading ...