brand logo Arbo>>


Voorwoord

Gebruik elkaars expertise 

Met wie doet de arboprofessional het liefst zaken? Vorig jaar lanceerden we met succes voor het eerst Partner of choice. In dit digimagazine vindt u alweer de resultaten van het tweede Partner of Choice onderzoek. Van PBM leveranciers tot arbodiensten en opleiders. Een uniek onafhankelijk onderzoek dat nergens anders te vinden is. Het geeft een duidelijk overzicht van de partijen waarmee arboprofessionals zaken doen en omdat we het elk jaar herhalen is ook het verloop in de tijd te zien.

 

Totaal gaven 412 arbo-experts hun mening en vulden de vragenlijst in. Ruim driekwart van de respondenten (79%) is betrokken bij de inkoop van goederen en diensten. Hoe waarderen zij hun leveranciers, welke leveranciers gebruiken zij en vooral ook: waarom? En: wie is top of mind en wie is challenger? 

Lees verder


Jacqueline Joosten

Jacqueline Joosten ,
hoofdredacteur Arbo>> 

Heel fijn dat al deze experts de tijd namen om onze vragen te beantwoorden. Veel dank daarvoor! Daardoor is dit magazine interessant voor alle arbo-experts. Want is jouw favoriet dezelfde als die van collega’s? En natuurlijk zijn de onderzoeksresultaten niet minder belangrijk voor de leveranciers. Want wie is nu eigenlijk Partner of choice in een bepaalde categorie en welke positie heb je als leverancier in de lijsten?

 

Dit jaar hebben we de categorieën iets aangepast om nog meer met de tijd mee te gaan. Ook wordt in deze tweede editie duidelijk waarom er voorkeur is voor bepaalde leveranciers. Zoals de verhouding tussen prijs en kwaliteit, innovatie van de aanbieder, ervaringen uit het verleden of duurzaamheid. Opvallend is dat er het afgelopen jaar meer opleiding en training is ingekocht. Een goede zaak!

 

In dit magazine is ook uitgebreid aandacht voor de trends op de inkoopmarkt. Dan blijkt dat de invloed van corona niet bepaald gering is en ook in de toekomst een stempel drukt. Natuurlijk komt ook de vraagzijde van de markt in beeld. We vroegen aan drie doorgewinterde arbo-experts hoe zij het inkopen van arboproducten en diensten de laatste tijd hebben ervaren en wat hun visie op de toekomst is. Samenwerking is bij inkopen een hele belangrijke. Oók tussen leverancier en inkoper. Maak dus gebruik van elkaars expertise als je elkaars partner bent.

 

Nieuwsgierig geworden? Lees het allemaal in dit digimagazine.

Voorwoord-Jacqueline-Joosten

3/10
Loading ...