brand logo Arbo


Voorwoord

Favorieten van financials

Het was altijd een black box: met wie doen CFO’s, financieel managers en controllers van andere ondernemingen en organisaties het liefst zaken? Executive Finance en cm: zochten het gezamenlijk uit. In dit digitale magazine presenteren we de resultaten van het eerste onderzoek naar de partner of choice. Daarvoor ondervroegen we bijna 470 financiële professionals. 

 

Welke partij pakt de absolute toppositie? Wie zijn de ‘challengers’? Dat wordt op de volgende pagina’s duidelijk. Maar eerst: in deze crisistijd wordt het uiterste van u gevergd. In dit magazine kunt u lezen hoe CFO’s zich door deze periode heen slaan. Zo haalt de crisis bij Ritchy Drost, CFO van VodafoneZiggo, het beste naar boven. Juist omdat het bedrijfsmatig voor een enorme focus zorgt. Hij zegt daarover: “Ik denk dat je ziet dat wij meer en meer de bevestiging krijgen, zoals wij dat intern zelf noemen, what we do really matters.”

Lees verder


Onderzoek_344

Renske van de Merbel,
Algemeen hoofdredacteur Finance
Renskevandemerbel@vakmedianet.nl

Tips en tricks

En juist omdat de positie van u als financiële professional binnen de onderneming nóg belangrijker is geworden, is het niet vreemd dat u, hoewel u niet bij de ‘officiële’ afdeling Inkoop werkt, veelal de afspraken met accountants, banken, juristen, consultants en verzekeraars maakt. Daarnaast beslist u waarschijnlijk ook over financiële software en leasemaatschappijen. Juist de inkoper begrijpt de uitdaging om op al deze gebieden de beste leverancier te kiezen tegen de juiste condities. In dit magazine vindt u daarom aantal tips en tricks voor het inkopen van diensten, leaseauto’s en het aanschaffen van purchase-to-pay software.

 

Marktontwikkelingen

Vanuit Executive Finance en cm: willen we dit onderzoek jaarlijks opnieuw uitvoeren, om zo interessante ontwikkelingen in de markt in kaart te brengen. Zijn de uitdagers van vandaag de winnaars van morgen of kunnen die laatsten hun comfortabele positie onder financiële professionals vasthouden? Met behulp van uw waardevolle input gaan we dat ontdekken.

Voorwoord

3/8
Loading ...