brand logo Arbo


Interview_349

Reinier Nederhoed, Alvero Kantoormeubelverhuur

‘De functionaliteit voert bij ons de boventoon’

Lees verder

Alvero, specialist in kantoormeubelverhuur, beperkt zich in de dienstverlening niet louter tot het leveren van tijdelijk meubilair. Klanten worden ook ondersteund in het managen van hun inrichting. Toch is één ding het allerbelangrijkste, zegt commercieel manager Reinier Nederhoed: “Wij doen wat we zeggen en doen dat snel en effectief.”

 

Alvero levert sinds 1986 tijdelijk kantoormeubilair aan tal van organisaties en instellingen. De laatste jaren vindt er een verschuiving plaats, zegt Nederhoed. “Het gaat van dienstverlening bij calamiteiten of het overbruggen van levertijden ook steeds meer naar aanvragen en leveringen voor langetermijnhuur. Het kan zomaar zijn dat het meubilair 2,5 jaar bij een klant staat.” Dit heeft onder andere te maken met economische factoren: “Vroeger was de economische en financiële horizon bij bedrijven pakweg zeven jaar. Nu mag je je gelukkig prijzen als je weet wat er in de komende drie jaar gaat gebeuren. De flexibele schil in mensen is gemeengoed geworden. Daar komt bij dat je niet alleen personeel, maar ook middelen wilt kunnen op- en afschalen; het huurmeubilair kan op elk gewenst tijdstip geheel of gedeeltelijk opgehaald worden óf worden aangevuld. Ook op dat gebied ontstaat een flexibele schil en een bijkomend voordeel is dat we gaan betalen voor gebruik in plaats van betalen voor bezit.”

 

Duurzaam en functioneel

Door die ontwikkeling ontstaat vanuit het oogpunt van circulariteit en duurzaamheid de vraag wat het nut is van het bezit van deze bedrijfsmiddelen. “De laatste drie jaar is de functionaliteit van het meubilair veel belangrijker geworden dan het design”, geeft Nederhoed aan. “De nieuwe generatie medewerkers kijkt er op een heel andere manier naar. Deze generatie kun je onder andere boeien en binden door een praktische en functionele bijdrage te leveren aan een schonere wereld. Revitalisatie en huur van meubilair horen daar zeker bij!”

 

‘Het blijft van belang dat mensen af en toe voor een meeting naar kantoor komen. De huidige vergaderruimtes zijn daarvoor vaak niet toereikend’

 

 

Meubilair stimuleert onderling contact

Het assortiment van Alvero Kantoormeubilair is mede dankzij deze ontwikkelingen sterk uitgebreid. “We leveren veel softseating, maar ook tafeltennistafels bijvoorbeeld. Het sociale aspect is voor kantoren van wezenlijk belang. Het gemis van het contact met collega’s is in deze coronatijd evident, maar ook daarna kan dat zich voordoen door bijvoorbeeld flexwerken. Dan helpen elementen als aanlandplekken, informele softseating of een vorm van interactie enorm om het onderlinge contact aan te halen. Daar wordt steeds meer waarde aan gehecht.”

 

Meubilair in de anderhalvemetereconomie

De coronacrisis laat ook bij Alvero zijn sporen na, zegt Nederhoed. “We leveren veel aan evenementen en festivals, maar die zijn helaas allemaal gecanceld. We konden aan de andere kant wel tijdelijk meubilair leveren aan ziekenhuizen en instellingen, die op zeer korte termijn meubilair nodig hadden naar aanleiding van de Covid-19-uitbraak. Daar komt ook bij dat we duizenden thuiswerkplekken hebben mogen leveren.”  

 

In de anderhalvemeterkantoren speelt Alvero ook een ondersteunende rol. “We hebben een social-distancingprogramma met daarin oplossingen voor een veilige terugkeer naar kantoor. Het blijft van belang dat mensen af en toe voor een meeting naar kantoor komen. De vergaderruimtes zijn daarvoor vaak niet toereikend. Wij leveren dan ook vergadertafels die aan de huidige eisen voldoen. Die kunnen dan na bijvoorbeeld zes maanden weer worden opgehaald.”

Atypische dienstverlener

Alvero is wezenlijk anders dan andere facilitaire dienstverleners, zegt Nederhoed. “Bij ons gaat het bijna altijd om een ad-hocsituatie. Bij calamiteiten of overbrugging van levertijden moet de levering van het meubilair binnen een week gerealiseerd worden. Natuurlijk is een goede relatie met klanten belangrijk, maar bovenaan staat voor ons: zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Onze kracht is dat we binnen heel korte termijn een volledig kantoor kunnen inrichten.”

 

Zakelijkheid mag best

Doelstelling van Alvero is dan ook top of mind zijn bij organisaties die een tijdelijk flexibele inrichting nodig hebben. “We leveren aan een enorme diversiteit van organisaties: van corporates en universiteiten tot start-ups. Van mij mag de relatie best zakelijk zijn. Wij hebben een hands-on mentaliteit en die gaat door de hele organisatie en genen van de medewerkers heen.”  

 

Dat neemt niet weg dat het bedrijf wel meedenkt over hoe een organisatie de inrichting moet aanpakken. “We hebben een enorme voorraad met een grote diversiteit aan producten. We kunnen snel schakelen en hebben zelf ook een flexibele schil ingebouwd. Als een klant liever groen dan grijs heeft, kunnen we dat snel regelen. Wij zijn wel van mening dat functionaliteit van het meubilair de boventoon moet voeren.”

 

 

‘Men beweegt zich steeds meer van bezit richting gebruik. Logisch ook. Waarom zou je willen betalen voor het bezit van een facilitaire oplossing?’

 

 

Onderhoud en meubelmanagement

Snelheid en betrouwbaarheid zijn dus essentieel, maar Nederhoed geeft aan dat klanten ook kunnen rekenen op ondersteuning bij het managen van het kantoormeubilair. “Wij willen het meubilair dat wij jaarlijks inkopen zo lang mogelijk inzetten bij onze klanten. Het zijn producten van hoge kwaliteit en door goed onderhoud te plegen,  zorgen wij ervoor dat een meubelstuk geen drie jaar, maar minimaal tien jaar meegaat. We zien de trend dat klanten daar zelf ook meer mee bezig zijn. Wij kunnen bij bedrijven bijvoorbeeld ook een onderhoudsplan aanbieden voor meubilair dat wij zelf niet hebben geleverd.”   Daarbij komt ook een nieuwe technologie om de hoek kijken die het voor facilitair managers makkelijker maakt om inzicht te krijgen in de aantallen, staat en (onderhouds)kosten van kantoormeubilair. “Hoe borg je als organisatie dat je in een gebouw onderhoud hebt gepleegd? Wij hebben daarvoor een RFID-chip laten ontwikkelen die op het kantoormeubilair geplaatst wordt. Deze chip is gekoppeld aan ons meubelmanagementsysteem, het MMS, waarmee je totale inzage hebt en dus overzicht bewaart. Zo weet de klant precies wanneer iets is aangeschaft en wanneer er onderhoud of reparatie is gedaan. Het verlengen van de levensduur van meubilair en het onderhoud ervan staat of valt met zicht op welk meubilair je in huis hebt, wat de leeftijd is en of het (later) in aanmerking komt voor revitalisatie en daarmee de circulariteit verhoogt. Daarnaast weet je 24/7 precies wat er waar staat én je hebt altijd in beeld wat de onderhoudskosten voor de komende jaren zijn. Deze technologie hebben wij in onze gehele meubelvloot reeds toegepast en wij hebben daar zeer goede ervaringen mee opgedaan.”  

 

Circulariteit en duurzaamheid vormen steeds meer de rode draad door de hele organisatie, besluit Nederhoed. “Iedereen wordt zich steeds bewuster dat we zuiniger moeten zijn op onze planeet. Men beweegt van bezit richting gebruik. Logisch ook. Waarom zou je willen betalen voor het bezit van een facilitaire oplossing?”

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Alvero.

Logo Alvero

www.alvero.nl

Benieuwd naar de overige onderzoeksresultaten? Kik hier 

Alvero

11/16
Loading ...