brand logo + logo Facto


Voorwoord

Met welke leverancier doe jij het liefste zaken? 

Welke leverancier in de facilitaire branche schakel jij het liefste in, wie is jouw Partner of Choice? Voor het tweede achtereenvolgende jaar nam Facto de proef en ging senior-onderzoeker Leendert van Wezel aan de slag met een onafhankelijk onderzoek onder aanbieders van facilitaire diensten en producten.
Bijna 500 facility professionals deden aan het onderzoek mee, werkzaam in onder meer de zakelijke dienstverlening, overheid/semi-overheid, gezondheidszorg, industrie, handel, onderwijs en andere sectoren. In 43 procent van de gevallen werkten de respondenten bij organisaties met 500 of meer medewerkers. Maar liefst 79 procent van de respondenten is betrokken bij het inkopen van producten en diensten. Daarmee kunnen we in dit online magazine representatieve antwoorden op de vragen presenteren.

Lees verder


Gerard Dessing

Gerard Dessing,
hoofdredacteur 

 

Het magazine geeft een overzicht van de partijen waarmee FM-professionals graag zakendoen. Handig en nuttig om bijvoorbeeld te gebruiken als startpunt bij een marktoriëntatie in het kader van een aankomend inkoop- of uitbestedingstraject.

 

Wat verwacht een opdrachtgever van zijn leverancier?

Het magazine bevat daarnaast twee artikelen over samenwerken in facilitaire uitbestedingsrelaties. In het artikel ‘Dit verwacht een FM’er van zijn leverancier’ komen 14 verwachtingen aan bod die een opdrachtgever van zijn dienstverlener heeft. De lijst is tot stand gekomen na recente gesprekken met facility directeuren, facility managers en contractmanagers. En in het artikel ‘Beoordeling van leveranciers: zo heeft het zin’ gaan Marieke Pas en Royan van Velse in op de vier stappen waaruit een leveranciersbeoordeling kan bestaan, van self-assessement tot en met klant-assessment.

 

Verder komen acht FM-dienstverleners aan het woord. Ze delen onder meer hun visie op samenwerken en partnership, gaan in op actuele ontwikkelingen en leggen uit op welke manier hun organisatie toegevoegde waarde aan de klant kan bieden.

 

Ik wens je veel leesplezier en inspiratie.

Voorwoord Gerard Dessing

3/15
Loading ...