brand logo NAAM


Voorwoord

Uniek overzicht van voorkeursleveranciers  

Van schoonmaak tot koffie en alles daartussenin. Facilitaire dienstverleners bieden de volledige service en voorzieningen om de kerntaken binnen een bedrijf te ondersteunen. Maar wie zijn de favoriete facilitaire dienstverleners van facilitair managers? Dat zocht Facto uit in het Partner of Choice-onderzoek. Van soft tot hard facilitair management. Facilitaire dienstverleners helpen bij het totale plaatje. Uit het unieke onderzoek komt een top vijf van facilitaire dienstverleners. Deze top vijf wordt het vaakst genoemd en geniet de voorkeur. Daarnaast hebben we ook de challengers benoemd, de partijen die opboksen tegen de top vijf en er soms al tegenaan schuren.

Lees verder


Voorwoord

Wat is er te koop?

251 beslissers in het facilitaire vakgebied hebben de moeite genomen om dit onderzoek in te vullen waarmee we een representatieve uitslag kunnen presenteren. Waarvoor dank. In dit digitale magazine delen we de resultaten. Niet alleen omdat we van lijstjes houden, maar zeker ook om u een beeld te geven wat er in de markt te koop is en hoe uw mede-facilitaire beroepsgenoten tegen die leveranciers aankijken. Worden ze voldoende vertrouwd om er zelf ook zaken mee te doen? Ook konden facilitair professionals nieuwe partijen aandragen zodat u ook een completer beeld heeft van welke leveranciers er op de verschillende gebieden überhaupt zijn. De resultaten zijn ook handig als startpunt voor bijvoorbeeld een marktoriëntatie of een aankomend inkoop- of uitbestedingstraject. We hopen u hier in elk geval mee verder te helpen.  

 

Onnodig formalisme

Het zijn niet alleen de resultaten van het onderzoek die we in dit digitale magazine presenteren. U treft ook twee artikelen aan die zeer lezenswaardig zijn. De één over aanbestedingen, de ander over de trends in inkoop. Aanbestedingsspecialist Suzanne Brackmann roept op om onnodig formalisme tijdens aanbestedingen tegen te gaan. Weg ermee. Met die oproep kunnen we het alleen maar eens zijn. Vragende partijen kunnen door onnodig formalisme zelfs hun droomkandidaat mislopen en dat lijkt ons niet de bedoeling van aanbestedingen.

 

Als tweede constateert inkoopconsultant Vincent Abbenhuis dat contractmanagement dé inkooptrend is van deze tijd. De huidige onvoorspelbaarheid van prijzen en de onzekerheden in de toeleveringsketen verklaren dat de focus op het maken en naleven van goede afspraken met leveranciers is toegenomen. Daarna komen overigens het echt aangaan van partnerships met leveranciers en duurzaam inkopen.   Kortom, genoeg stof tot nadenken. Niet alleen vanwege de resultaten van het onderzoek, maar ook met de constateringen van de aanbestedings- en inkoopexperts.  

 

We wensen u veel leesplezier en inspiratie.  

De uitgever

Voorwoord

3/12
Loading ...