brand logo + logo Flexmarkt


Mysolution - Jaap Postma

Jaap Postma, Mysolution

‘Kandidaten in flexbranche optimaal verleiden’

Lees verder

Om kansen te verzilveren in deze kandidaatgedreven markt, is het belangrijk snel te handelen. Je wilt die aantrekkelijke kandidaat tenslotte zo snel mogelijk voor je winnen. In tijden van digitalisering vraagt die verleidingskunst om een combinatie van proces- en businessoptimalisatie. “Alleen het optimaliseren van processen is niet meer genoeg”, zegt Jaap Postma van Mysolution. 

 

“Hoe beter de integratie met businessprocessen, des te sneller kun je inspelen op kansen in de markt. Daarom is het zaak de candidate journey van begin tot einde te automatiseren”, zegt Jaap Postma, marktleider op het gebied van software voor de staffing- en recruitmentmarkt.

 

Procesoptimalisatie

Waar procesoptimalisatie draait om de efficiëntie van processen en de bijbehorende kostenbesparingen, betekent businessoptimalisatie dat qua software alles in stelling is gebracht om snel te kunnen inspelen op ontwikkelingen in de markt. “Procesoptimalisatie vraagt om geïntegreerde oplossingen om verder te automatiseren”, legt Postma uit. “Dat is relevant om meerdere redenen. Geïntegreerde oplossingen helpen dubbele invoer (en dus extra werk) te voorkomen, leiden tot minder fouten en daarmee tot minder frustratie. Dat laatste is ook heel belangrijk om meer loyaliteit te creëren onder je eigen mensen, zodat ze langer bij je blijven werken. Tegelijkertijd is de winst dat je dankzij die geïntegreerde oplossingen minder opleidingen hoeft te verzorgen voor intercedenten, recruiters en consultants.”

 

 

‘Als zich via je website een aantrekkelijke kandidaat meldt, moet er een trigger afgaan zodat je hem/haar rechtstreeks kunt benaderen en die persoon niet op de grote hoop komt te liggen’

 

 

 

Snel acteren een must

In de kandidaatgedreven markt waarin uitzendorganisaties zich nu bevinden, is snel acteren een absolute must. “Dit betekent dat je alle triggers op relevante businessitems zet”, legt Postma uit. “Met andere woorden, als zich via jouw website een aantrekkelijke kandidaat meldt, moet er een trigger afgaan zodat je die kandidaat rechtstreeks kunt benaderen en die persoon niet op de grote hoop komt te liggen. Daarbij moet je in deze markt kandidaten verleiden om via reskilling wellicht andere keuzes te maken die in eerste instantie misschien niet voor de hand liggen.”

 

Verder is realtime dashboarding volgens Postma cruciaal voor het optimaliseren van je business, zodat alle teams en mensen binnen jouw organisatie snel kunnen reageren op veranderende marktomstandigheden. “Dat ze direct kunnen inspelen op wat hot is op de markt. Denk aan de snelle opkomst van coronavacatures en nu weer de grote behoefte aan horecapersoneel.”  

 

De eerste stap die uitzendorganisaties volgens hem op dit terrein kunnen zetten, is het centraal opslaan van beschikbare data. “Als die informatie zich, aan elkaar gekoppeld, in een datawarehouse bevindt, heb je in elk geval inzicht. En daar begint alles mee.”

Mysolution_1181

Jaap Postma: ”Kies een oplossing waarop heel veel recruitmenttooling aansluitbaar is, nu en in de toekomst.”

Honderd procent connectiviteit

Postma benadrukt dat iedereen zijn eigen geschikte moment moet kiezen voor een geïntegreerde oplossing van de processen, met behulp van de juiste specialisten. Op de vraag waar uitzendorganisaties op moeten letten bij het inschakelen van deze expertise, antwoordt hij meteen: "Op koppelbare systemen. Kies een oplossing waarop heel veel recruitmenttooling aansluitbaar is, nu en in de toekomst. En kies die oplossing niet alleen op basis van de kennis van nu. Je moet uiteindelijk met de hé-le wereld koppelingen maken en dat gaat echt niet minder worden, dus zorg ervoor dat het applicatielandschap open is.”


Innovatiekracht suppliers

Ook belangrijk bij de keuze voor een geïntegreerde oplossing is volgens Postma de innovatiekracht van de leveranciers, op korte en lange termijn. “In de selectiefase van suppliers zijn mensen erg genegen om te kijken naar wat nu mogelijk is. Terwijl je bij digitaliseringsvraagstukken een besluit neemt waarmee je een fors aantal jaren vooruit moet kunnen. In dat kader: als de leverancier iets niet voor je kan doen, zorg dan dat je het zelf goed kunt en de koppeling robuust maakt. Want twee systemen continu met elkaar in sync houden, valt altijd tegen. De trend is wel dat steeds meer uitzendorganisaties gebruikmaken van een geïntegreerde oplossing voor proces- en businessoptimalisatie. Gelukkig maar, want in een kandidaatgedreven markt heb je geen tijd te verliezen.”  

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Mysolution.


Mysolution - logo

www.mysolution.com

Benieuwd naar de overige onderzoeksresultaten? Kik hier 


Mysolution

8/11
Loading ...