brand logo + logo FlexmarktNormec FLC, Julisa Fereijra-Phelipa

‘Flexbureaus hebben weinig tijd om zich te verdiepen in alle regeltjes’

Lees verder


Inspectie-instelling Normec Fair Labour Certification belandde in de categorie ‘Opleiding en certificering’ in de top-5, wat wil zeggen dat het bedrijf frequent werd genoemd door de lezers van Flexmarkt. Hiermee is Normec FLC een van de Partners of Choice voor het werkgebied certificering en inspecties. “Als we een belofte doen, komen we die na”, aldus Julisa Fereijra-Phelipa, business-unitdirecteur van Normec FLC.

 

Fereijra en haar collega’s doen er alles aan om klanten vanaf de start de best mogelijke service te verlenen, zo vertelt ze. “Dit begint al wanneer de contactpersoon van een flexbureau zich bij ons meldt voor een inspectie. Onze medewerker binnendienst noteert niet alleen het telefoontje, maar beantwoordt ook meteen de vraag of kwestie waar de beller mee kampt. Weet onze medewerker binnendienst een antwoord niet, dan zorgt hij ervoor dat een andere collega met specifieke kennis het telefoontje overneemt. We vinden het belangrijk dat onze klanten zo snel mogelijk antwoord krijgen op vragen en dat dat antwoord goed en helder is. Zo ontzorgen we hen vanaf het eerste contact.”  

 

Ook over de vervolgstappen van het inspectietraject maakt Normec FLC direct heldere afspraken. Fereijra: “Hoe vaak wil de klant tussentijds contact en wat kan hij of zij van ons verwachten? En, niet onbelangrijk, we houden ons aan de gemaakte afspraken. Als wij een belofte doen, dan komen wij deze na.”

 

 

‘De tijd gaat sneller dan je denkt en een certificeringstraject kost nu eenmaal de nodige tijd’

 

 

 

Korte doorlooptijd

Fereijra vertelt dat de flexibele, interne organisatie de grote kracht is van Normec FLC. Doordat de backoffice en planning centraal geregeld zijn, kunnen ze snel schakelen en garanderen ze korte doorlooptijden. “Denk hierbij aan de tijd tussen het uitvoeren van de inspectie en het opleveren van de rapportage. We hanteren hiervoor een termijn van een maand, zodat de klant tijdig kan starten met het treffen van herstelmaatregelen, mocht dit nodig zijn. Hoe later de rapportage binnen is, hoe minder tijd een onderneming hiervoor heeft. In sommige gevallen is zelfs een maand niet snel genoeg, bijvoorbeeld als een flexbureau een opdrachtgever dreigt te verliezen omdat men geen keurmerk heeft. Dan denken we mee en zetten we desnoods een tandje bij om sneller te kunnen leveren.”


Julisa Fereijra-Phelipa, Normec

Julisa Fereijra-Phelipa: “We willen meer zijn dan een controlerende partij.”

Meer dan alleen inspectie

De service en expertise van Normec FLC gaan verder dan alleen de inspectie, vertelt Fereijra. “We werken met ervaren inspecteurs, die niet alleen maar ‘de controleur willen spelen‘ maar graag hun kennis delen. Zo sparren we met onze klanten over voor hen relevante ontwikkelingen en wijzigingen in wet- en regelgeving. De aankomende verplichte certificering voor flexbureaus per 2025 is zo’n onderwerp. De tijd gaat sneller dan je denkt en een certificeringstraject kost nu eenmaal de nodige tijd. Wij denken mee en vertellen onze klanten welke stappen ze nu al kunnen zetten om op tijd het certificaat in handen te hebben.”

Geen advies, wel tips

“Overigens geven wij geen advies tijdens een certificeringstraject. Dat kan uiteraard niet als inspecterende instelling. Maar we kunnen wel tips en tricks geven.” Het verschil? Fereijra lacht. “Ik snap de vraag. Het voornaamste verschil is dat een adviseur geen inspecteur is en dus niet het risico loopt zijn eigen advies te moeten controleren en daar een oordeel over moet afgeven”. Hoe kun je immers een oordeel vellen over je eigen advies, dit is toch altijd goed?! Onze tips en tricks helpen flexbureaus op weg door ze de weg te wijzen in de vele regels en we maken deze helder en duidelijk.  

Vaak heeft de klant behoefte aan meer contact, legt ze uit. “Vanuit die gedachte hebben we een helpdesk in het leven geroepen die bemand wordt door onze ervaren inspecteurs. Op deze manier beperkt het contact tussen ons en de klant zich niet alleen tot die ene inspectie. Voor en na inspecties kampen ondernemingen immers ook met vraagstukken.”

 

Normec FLC wil dus meer zijn dan de controlerende partij. “Door onze ervaring en uitgebreide branchekennis kunnen wij uitzenders ook wijzen op risico’s op (loon)claims, boetes of naheffingen. Flexbureaus hebben te dealen met de dagelijkse hectiek van hun eigen business. Dan schieten tijdrovende uitzoekklussen als het gaat om wettelijke regels er wel eens bij in. Door ook op dit vlak met hen mee te denken kunnen wij echt van meerwaarde zijn.”

Julisa Fereijra-Phelipa, Normec

Status en voortgang inspectie

Tot slot noemt Fereijra het klantportaal dat Normec FLC per januari 2023 openstelt. “Hiermee krijgen onze klanten een eigen omgeving op ons beveiligde systeem. Wij werken met privacygevoelige informatie en vinden het belangrijk dat wij en onze klant dit over en weer veilig kunnen delen met elkaar. En het fijne is, klanten kunnen in het portaal op elk moment de status en voortgang van hun inspectie inzien, evenals hun rapportages. Dat geeft houvast en zekerheid. Iets wat belangrijk is in de toch al spannende en intensieve periode van inspecties.”    

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Normec Fair Labour Certification.


Logo Normec FLC

normecflc.nl


Benieuwd naar de overige onderzoeksresultaten? Kik hier 

Normec

15/17
Loading ...