brand logo + logo Flexmarkt


Shaer, Eline Peek en Arlène van der Heijden

Shaer, Arlène van der Heijden en Eline Peek

‘We helpen professionals een betere versie van zichzelf te worden’

Lees verder

E-learnings voor professionals in de flexbranche, vanuit de overtuiging dat iedereen zichzelf kan ontwikkelen en dat leren leuk mag zijn. Daar staat Shaer voor. “Wij helpen uitzendorganisaties met het ontwikkelen van hun organisatie en hun medewerkers, zodat zij groei kunnen realiseren.”  

 

Aan het woord is Eline Peek, operationeel manager bij Shaer (uitspreken als sjèr), dat twee jaar geleden is voortgekomen uit DDF People, de overkoepelende holding die ondernemers faciliteert in hun ondernemerschap. Eline zelf is afkomstig uit de flexbranche en startte 11 jaar geleden als intercedente bij een groot uitzendbureau.  

 

“Ik heb destijds verschillende functies gehad. Toen ik na acht jaar de overstap maakte naar een kleinere flexorganisatie, vond ik het heel leuk om wat ik al die jaren had geleerd te delen, onder andere door het geven van trainingen. Ik merkte dat ik heel blij werd van het delen van kennis en mensen op weg helpen. Het volgen van een fysieke training kost alleen best veel tijd en als deelnemer ben je na een tijdje weer veel kennis kwijt.” 

 

En zo ontstond het idee om een e-learning te ontwikkelen, die deelnemers op hun eigen tempo, niveau en op een zelfgekozen moment kunnen doen. “Wij houden de e-learning altijd up-to-date, zodat de deelnemer deze informatie ook na het afronden van de e-learning kan blijven raadplegen.”

 

Groei en ontwikkeling

De eerste e-learning die Shaer heeft ontwikkeld, is de e-learning die intercedenten kunnen volgen ter voorbereiding op het examen van SEU (Stichting Examen Uitzendbranche). Dit gaat over wet- en regelgeving in de branche, wat in deze sector steeds complexer wordt. “Daar zijn we mee gestart en vervolgens hebben we ons aanbod verder uitgebreid op basis van de behoefte van de klant, omdat we het belangrijk vinden dat iedereen zichzelf kan ontwikkelen, altijd en overal, zelfs op de kleinste momenten.”  

 

Eline vertelt enthousiast over de meerwaarde voor de intercedent die de e-learning volgt, naast het opdoen van kennis. “Op deze manier helpen we individuele medewerkers bij hun groei en ontwikkeling. En op hun beurt realiseren de medewerkers weer groei en ontwikkeling bij hun klanten en flexkrachten. Daar doen we het uiteindelijk voor.”

 

 

‘Ons doel is de uitzendbranche elke dag een beetje beter te maken’

 

 

 

Betere versie van zichzelf

Naast e-learnings doet Shaer ook interim- en consultingopdrachten bij organisaties in de flexbranche, om de uitzendorganisatie in kwestie verder te ontwikkelen. “Een hele andere tak van sport, maar dat zijn wel trajecten waarmee wij kennis en ervaring delen en tegelijkertijd opdoen. Dit kunnen we weer gebruiken om onze e-learnings te verbeteren. Zo helpen wij onze klanten en medewerkers, linksom of rechtsom, om een betere versie van zichzelf te worden.”

Eline Peek en Arlène van der Heijden - Shaer

Eline Peek en Arlène van der Heijden : "Wij zijn er voor de  branche en werken zelf ook in de branche."

In het afgelopen jaar hebben 137 medewerkers in de uitzendbranche een of meerdere e-learnings gevolgd van Shaer, dat zich in de flexbranche dé voorkeursleverancier mag noemen. “Onze klanten waarderen onze kennis en ervaring in de uitzendbranche. Ze vinden ons ook betrokken en makkelijk te benaderen. De feedback die we zelf van onze klanten terugkrijgen is dat we de tijd voor ze nemen, de e-learning goed implementeren, meedenken en proactief zijn. Dat zijn de belangrijkste redenen om met ons samen te werken. We zijn dan ook supertrots dat we gekozen zijn als Partner of Choice.”  


Online én persoonlijk

Voorbeeld van de persoonlijke benadering waarmee Shaer zich onderscheidt van soortgelijke aanbieders, is de aandacht voor de klant en deelnemer. Alle voordelen van online leren én persoonlijk. “We proberen onze deelnemers proactief aan de slag te laten gaan met de e-learning, waarbij de klant een belangrijke rol speelt", zegt Arlène van der Heijden, e-learning developer bij Shaer. “Als we zien dat het er even bij inschiet, sturen wij ze een subtiele reminder. Ook kunnen de klanten en deelnemers altijd contact met ons opnemen bij vragen.”  

 

Daarnaast biedt Shaer maatwerk op e-learnings. “Zo kunnen onze klanten onder meer hun eigen huisstijl, processen en klantnamen toevoegen, zodat de e-learning zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid staat. Uniek is ook dat onze e-learnings in alle talen beschikbaar zijn. Daar is in onze branche grote behoefte aan, omdat er steeds meer niet-Nederlands sprekende intercedenten worden ingevlogen om alle niet-Nederlands sprekende flexkrachten verder te kunnen helpen”, aldus Arlène. 

 

Beter beslagen ten ijs

De uitdaging is en blijft wel dat werkgevers hun personeel de tijd en ruimte moeten geven om zich te ontwikkelen. Niet alleen kennis tot je nemen, maar ook onderhouden. Juist in deze tijd van digitale transformatie, waarin de rol van intercedenten verandert en hun persoonlijke touch – in combinatie met goed advies – alleen maar belangrijker wordt. “Natuurlijk is het een commerciële branche, met de focus op omzet en marges. En ik denk juist dat gedegen kennis over bijvoorbeeld wet- en regelgeving, medewerkers commercieel gezien nóg sterker maakt. Dankzij hun toegenomen kennis komen zij nog beter beslagen ten ijs wanneer ze met klanten rond de tafel zitten.”  

 

Ten slotte wil Eline graag benadrukken dat Shaer er is om de medewerkers en de flexorganisaties zelf verder te helpen en groei te realiseren. “Wij zijn er voor de branche en werken zelf ook ín de branche, met onze interim- en consultingopdrachten. Ons doel is de uitzendbranche elke dag een beetje beter te maken en dus ook om de organisaties en de individuele medewerkers in de branche elke dag weer een beetje beter te maken. Daar doen we het voor. Wij zijn er echt om kennis en ervaring te delen en hen te helpen in hun ontwikkeling en groei!”

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Shaer.


Shaer - logo

www.shaer.nl

Benieuwd naar de overige onderzoeksresultaten? Kik hier 


Shaer

16/17
Loading ...