brand logo + logo Gawalo


Voorwoord

Keuzestress

Zo’n drie jaar geleden verhuisde ik met mijn gezin naar een rijtjeswoning met bouwjaar 1998. We gingen er fors op vooruit. Niet alleen was ons nieuwe huis jonger, mooier en ruimer dan het vorige. Het was ook beter geïsoleerd en de installaties waren wat geavanceerder. Zo was er een elektrisch fornuis en vloerverwarming als bijverwarming op de begane grond.

 

Omdat we toch al gingen breken en verbouwen, besloten we daar vloerverwarming als hoofdverwarming van te maken. De ruim gedimensioneerde radiatoren waren ons een doorn in het oog. Vooral bij manlief, werkzaam bij een architectenbureau en groot liefhebber van strakke en witte wanden. Verder wilden we graag hangtoiletten, en ook de mechanische ventilatie mocht voor ons wel een tikje luxer. En makkelijker te regelen, vooral. Met die ene tweestandenschakelaar in de keuken was het toch wat behelpen.

Lees verder


Tieneke Wilms hoofdredacteur Gawalo

Tieneke Wilms,
hoofdredacteur Gawalo

Drie installatiebedrijven kwamen langs, maar slechts één bracht er een offerte uit. Gelukkig hadden we ook een goed gevoel bij dat bedrijf. Ze hadden onze wensen secuur geïnventariseerd, goed geluisterd en doorgevraagd, meegedacht in oplossingen en de offerte was transparant. Geen keuzestress dus voor ons.

 

Dat gold ook voor de keuze van de installatieonderdelen en materialen. Op dat vlak werden we als opdrachtgevers helemaal ontzorgd. Alleen voor de wc-potten en het fonteintje verwees de installateur ons naar een showroom. Die mochten we zelf uitzoeken, en zij zouden ze voor ons monteren.

 

Op advies van de showroomhouder maar tot ontsteltenis van de monteurs viel onze keuze op een randloos model van Italiaanse makelij. De montage daarvan was anders dan van een regulier model, legde de showroomhouder uit. Maar als de mannen twijfels of vragen hadden, mochten ze altijd bellen. Graag zelfs, voordat er dingen stuk gingen.

 

Het bellen was de eer van de monteurs te na, en het scheelde niet veel of de toiletpotten gingen retour naar de showroom als ‘niet te monteren’. Het was mijn schoonvader, projectleider interieurbouw en toezichthouder van dienst, die de montage-instructie uit de doos viste. En na een telefoontje met de werkvoorbereider ging ook deze klus uiteindelijk van een leien dakje.

 

Als consument en hoofdredacteur van een platform voor installateurs, begrijp ik dus heel goed dat u als installatiebedrijf graag uw eigen productkeuzes maakt. De prijs zal daarbij ongetwijfeld een rol spelen, maar ook andere factoren als vertrouwdheid, montagegemak, of een goede aansluiting op de bestaande installatie.

 

Wat daarbij ongetwijfeld ook een rol speelt, is de relatie met de leverancier. Hoe zit dat nu precies met die relatie, dat wilden wij ook als uitgever en redactie graag weten. Welke leveranciers kent u en welke waardeert u het meest? Daarom hielden we deze zomer het onderzoek Partner of Choice. Deelnemers konden in diverse categorieën aangeven welke aanbieders uit de lijst ze kennen. Ook werd gevraagd aan de aanbieders een voorkeursvolgorde te geven.

 

Ruim 550 professionals deden mee aan ons online onderzoek. Meer dan 80 % daarvan is betrokken bij de inkoop van goederen en diensten. 23 % geeft aan indirect hierbij betrokken te zijn. Meer dan de helft (43%) is eindverantwoordelijk voor de organisatie.

 

Het zou maar zo kunnen dat u een van de deelnemers aan ons onderzoek bent. En dat u al een tijdje uitkijkt naar de resultaten. Nu is het dan zover. In dit digimagazine worden de uitkomsten van Partner of Choice gepresenteerd. Per categorie stelden we een top 5 of een top 10 samen. Ook maakten we een overzicht van zogenoemde challengers.

 

Misschien bent u verrast wanneer u ziet wie er in de diverse categorieën goed scoren. Misschien sluit het helemaal aan bij uw bevindingen. In ieder geval hoop ik dat u ons digimagazine met interesse leest. En dat u ook eens een verrassende keuze durft te maken.

Voorwoord Tieneke Wilms

2/14
Loading ...