brand logo Installatie journaal


Voorwoord

Voor wie kies je? 

Heeft u ervaring met online daten? Ik niet. Maar ik hoor er wel veel over. Wat me daarbij vooral opvalt, is dat er van tevoren meestal een soort afvinklijst wordt gemaakt. Wat wel en wat niet? Bijvoorbeeld: niet roken, wel sporten, geen kinderen, geen kinderwens niet ouder/jonger dan … jaar. Waarbij bepaalde zaken wel en andere niet per se een dealbreaker zijn. Het lijkt alsof de keuze voor een partner heel bewust wordt gemaakt. Alsof mensen minder spontaan aan elkaar ‘blijven plakken’. Met misschien meer kans op een lang en gelukkig leven samen. En minder kans op: “Oh, zit jij zo in elkaar…” 

Lees verder


Marjolein Eilander

Marjolein Eilander,
Hoofdredacteur Installatie Journaal 

Ik vraag me af of zoiets ook opgaat bij het kiezen van een toeleverancier in de elektrotechnische installatiebranche. Worden de wensen meer dan ‘vroeger’ van tevoren in kaart gebracht en kritisch getoetst aan het aanbod? Op basis waarvan maakt u bijvoorbeeld de keuze voor een bepaalde leverancier? Wat is voor u belangrijk? Is dat prijs? Een prettig contact? Het gevoel dat u op een partij kunt bouwen? Of wordt u vooral getriggerd door bedrijven die uitstralen een bepaalde waarde hoog in het vaandel te hebben staan? Door zich te profileren op bijvoorbeeld het gebied van duurzaamheid?

 

Het antwoord op de deze vragen weet ik niet. Maar sinds kort weet ik wel wat meer over welke merken en leveranciers er in de elektrotechnische installatiebranche favoriet zijn. Dit dankzij ons onderzoek Partner of Choice. Met dit onderzoek brengt Installatie Journaal voor het tweede achtereenvolgende jaar in kaart voor welke leveranciers en merken er in de elektrotechnische branche vooral wordt gekozen. Het onderzoek richt zich op de volgende categorieën: Installatiemateriaal, Schakelmateriaal, Verlichting en noodverlichting, Technische groothandel, Draad en kabel, Groepenkasten en verdeelinrichtingen, Testen en meten, Duurzame energie, Industriële componenten, Domotica en gebouwautomatisering, Beveiliging en veiligheid en Stekerbaar installeren. Deze laatste categorie is trouwens nieuw.

 

Ruim 850 professionals in de elektrotechniek vulden onze vragenlijst geheel of gedeeltelijk in. Ruim 85% van de respondenten geeft aan betrokken te zijn bij de inkoop van goederen en diensten. Een score waar we zeker blij mee zijn.

 

Bent u benieuwd welke merken en leveranciers goed scoren in ons onderzoek? Blader dan snel ons digimagazine door voor de resultaten van Partner of Choice 2021. En mocht u nieuwsgierig zijn naar de verschillen met vorig jaar, klik dan ook zeker even op deze link.

Voorwoord Marjolein Eilander

3/12
Loading ...