brand logo Arbo


Voorwoord

En de winnaar is…

Het was altijd een black box: met wie doen HR-collega’s van andere bedrijven en organisaties het liefst zaken? PW. zocht het uit. In dit digitale magazine presenteren we de resultaten van het eerste onderzoek naar de partners of choice. Daarvoor ondervroegen we zo’n 750 HR-professionals.

 

Wie is de winnaar? Daarover later meer. Eerst: het inkopen van goederen en diensten is een listig spel. Je moet verstand van de markt hebben, van onderhandelen, een inkoopstrategie hanteren. Het is logisch dat je dat niet alleen kan. In dit magazine kun je lezen hoe inkoopexpert Jordie van Berkel-Schoonen dat ziet. Zij is medeauteur van een standaardwerk over inkoop en gelooft in de kracht van gezamenlijk optrekken. “Vergeten wordt dan dat inkopen een vak is waar je strategisch voordeel mee kunt behouden. De vakspecialist die gaat inkopen, dat is meestal geen goed idee.” 

Lees verder


Onderzoek_344

Martijn van der Kooij
hoofdredacteur PW 
martijnvanderkooij@vakmedianet.nl

Onderhandelen

Micheline Kleijs, coauteur van Het Grote Gesprekkenboek, geeft de geheimen weg van een goed onderhandelingstraject. Uit het artikel: “Onderhandelen is een vorm van interactie die zich tussen samenwerken en vechten bevindt. Het is een geschikte strategie bij tegenstrijdige belangen die er tegelijkertijd voor zorgt dat er voor beide partijen voordelen aan de oplossing vastzitten.”

 

Ik liet het woord ‘winnaars’ al even vallen. Zijn er geen verliezers dan? Dat klopt. We hebben HR-professionals gevraagd bij wie zij het liefste hun inkopen doen. Dat levert winnaars op (het meest genoemd) en uitdagers op (vaak genoemd). Een aantal van hen komt in dit magazine uitgebreid aan het woord en vertelt wat hen onderscheidt van de concurrentie.

 

Marktontwikkelingen

Door dit onderzoek elk jaar te herhalen, willen we de ontwikkelingen in de markt in beeld brengen. Zijn de uitdagers van vandaag de winnaars van morgen of kunnen de huidige winnaars hun positie vasthouden?

Voorwoord Martijn van der Kooij

3/9
Loading ...