brand logo PW


Voorwoord

Lijstjes, lijstjes, lijstjes 

Na de succesvolle lancering vorig jaar van Partner of Choice, hebben we ook dit jaar aan HR-professionals gevraagd met wie zij het liefst zaken doen. Het resultaat: héél veel lijstjes waar HR én hun leveranciers hun voordeel mee kunnen doen. De inkopers op HR-afdelingen zijn natuurlijk reuze nieuwsgierig welke leveranciers de lijstjes wel en niet hebben gehaald. Doen zij met de partijen zaken die hun collega’s het meest waarderen?

 

En omgekeerd geldt voor leveranciers: zien HR-professionals jouw bedrijf voldoende staan? Ben je partner of choice?

Lees verder


Martijn van der Kooij

Martijn van der Kooij,
Hoofdredacteur PW 

Het onderzoek werd door 623 HR-professionals ingevuld, van wie bijna tachtig procent ook producten en diensten zegt in te kopen. We hebben niet alleen gevraagd wie de leverancier van voorkeur is, maar ook waarom. De uitkomst: ervaring met een aanbieder in het verleden blijkt in veel gevallen doorslaggevend te zijn geweest. Ook de prijs (uiteraard) en de bekendheid in markt, worden vaak genoemd.

 

Belangrijk om te vermelden is dat Partner of Choice een onafhankelijk onderzoek is uitgevoerd door senior-onderzoeker Leendert van Wezel. De winnaars, challengers én leveranciers die buiten de boot vallen, zien deze resultaten nu pas tijdens de publicatie. Zo waarborgen we dat er geen invloed op de uitkomsten kan worden uitgeoefend.

 

Markt in beweging

Wie in de zes categorieën van HR-producten en diensten hebben gewonnen, kun je op de volgende pagina’s lezen. Ten opzichte van vorig jaar zijn er verschuivingen en nieuwkomers. Dit betekent dat de markt in beweging is. Een goed teken!

 

Opvallend is dat er minder aandacht bij inkopers was voor employee experience. Dat doet de wenkbrauwen toch wel fronsen, want veel (vooral jonge) medewerkers hebben zich tijdens de covid-restricties behoorlijk eenzaam gevoeld. Het lijkt me dan ook goed dat de aandacht voor dit thema terug komt op de agenda.

 

In dit nummer ook uitgebreid aandacht voor de inkooptrends en de invloed die covid-19 hierop heeft gehad. En in het interview met Freek Andriesse, co-auteur van een gezaghebbend boek over inkopen, lees je waarom het (HR)-inkoopvak sterk onder druk staat en wat dat in de praktijk betekent. Veel plezier met deze tweede editie van Partner of Choice.

Voorwoord Martijn van der Kooij

3/17
Loading ...