brand logo + logo RCC K&L


Michel Pruyt, Clima Direct

Michel Pruyt, Clima Direct

‘We bieden een totaalassortiment op het gebied van ventilatie, al jaren

Clima Direct biedt een totaalassortiment op het gebied van klimaattechniek. De installateur kan er terecht om aircosystemen en warmtepompen te kopen, maar ook steeds meer ventilatie-installateurs vinden hun weg naar Clima Direct. Doordat alle producten online te bestellen zijn en Clima Direct elk artikel op voorraad heeft, biedt de groothandel veel flexibiliteit.

Lees verder

“Wij zijn een groothandel in klimaattechniek. We verkopen airconditioning, warmtepompen, ventilatiesystemen en alle bijbehorende montagematerialen, onderhoudsproducten en gereedschappen.” Aan het woord is Michel Pruyt, CEO van Clima Direct. Dit bedrijf is specialist in klimaatsystemen. “Wij denken niet in artikelen, maar in totaaloplossingen voor klimaatprojecten. Op het gebied van klimaat- en ventilatietechniek hebben wij een ijzersterk totaalpakket dat wij samen met onze logistieke partners door de gehele Benelux kunnen leveren, op elke gewenste locatie.”

 

Ventilatiesystemen

De meeste installateurs kennen Clima Direct al van aircosystemen, maar het bedrijf verkoopt ook alles op het gebied van ventilatie. “Van oudsher zijn we groot in airco en op het vlak van montagematerialen zijn we de grootste in Nederland. Maar je ziet dat ook steeds meer ventilatie-installateurs de weg naar onze zaak weten te vinden.” Het assortiment dat Clima Direct aanbiedt voor ventilatiesystemen is behoorlijk uitgebreid. “We hebben alles in het segment tussen 100 en 100.000m³/h, waardoor we bijna alle projecten, groot en klein, van de juiste apparatuur kunnen voorzien. We bieden dan ook een totaalassortiment op het gebied van ventilatie, al jaren.”

Michel Pruyt, Clima Direct
Iedereen welkom

Bij Clima Direct kunnen alle installateurs terecht, vertelt Pruyt. “Wij behandelen iedere installateur gelijk, van groot tot klein. Door ons te richten op het midden- en kleinbedrijf kunnen we een grote groep installateurs bedienen.” Pruyt merkt dat met name de particuliere markt sterk is aangetrokken het laatste jaar. “We hebben door de stijgende vraag ons assortiment uitgebreid met de producten van Hisense. Dat geeft installateurs en hun klanten meer keuze naast de modellen van Panasonic die we al aanboden. Zo kunnen we onze klanten maatwerk leveren voor bijna elke situatie.”

 

Online verkoop

Een belangrijk onderscheid met andere groothandels is de online verkoop, legt Pruyt uit. “Bij ons is het hele assortiment ook online te bestellen. 90% van ons assortiment wordt dan ook via de website verkocht. Dat is in onze branche uniek. We hebben daar veel tijd in geïnvesteerd, zodat het optimaal gebruikt kan worden door de installateurs die bestellen. Ze kunnen bijvoorbeeld favorieten aanmaken. Als ze een bepaald systeem vaker bestellen, hoeven ze niet elke keer alles erbij te zoeken. Ook hebben we een online multisplit configurator om heel gemakkelijk de gewenste setup samen te stellen.”

 

 

‘90% van ons assortiment wordt dan ook via de website verkocht. Dat is in onze branche uniek.’

 

 

De online winkel is bovendien altijd open, benadrukt Pruyt. “Dat betekent dat installateurs op elk moment hun bestelling kunnen doorgeven. Veel doen dat dan ook bijvoorbeeld ’s avonds of in het weekend. Daarnaast verzorgen we zelf het transport voor de bestellingen, ook dat maakt ons extra flexibel. Als je bij ons bestelt om één minuut voor vijf, kan het de volgende dag om zeven uur voor de deur staan. We leveren alles uit voorraad. Dat geldt ook voor de Komfovent wtw-units, waar je bij andere groothandelaren soms zes tot acht weken op moet wachten. Om de groei in goede banen te leiden, gaan we de opslag zelfs uitbreiden van 4000m² naar 8000m².”

 

Kennis

Een ander voordeel van de online omgeving van Clima Direct is de mogelijkheid om documenten op te zoeken. “We hebben alle documenten inzichtelijk gemaakt, zonder dat mensen hoeven in te loggen. Dat kan heel handig zijn als je bij een klant even snel iets op wilt zoeken. We hebben alle handleidingen voor alle artikelen online staan. Door de online webwinkel kan Clima Direct een grote mate van flexibiliteit bieden in combinatie met ons technische team, bieden we een uitstekende ondersteuning voor onze klanten. De komende jaren gaan we hier sterk op inzetten, zodat onze relaties kunnen doen waar ze goed in zijn.”  

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Clima Direct.

Logo

www.climadirect.com

Benieuwd naar de overige onderzoeksresultaten? Kik hier 

Clima Direct

7/11
Loading ...