brand logo + logo RCC K&L


Orcon / Thercon

Roel Kuijpers, Orcon / Thercon B.V.

‘Aircoheater van luxe artikel naar onmisbaar onderdeel in huis’

Aircoheaters hebben de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Zo is het imago sterk aan het verschuiven van een luxe product naar een onmisbaar comfortproduct in huis. Een focus hierbij is het beperken van energieverbruik, en het doorontwikkelen van multisplitsystemen, slimme zonesturing, en IoT oplossingen. Commercial directeur Roel Kuijpers over hightech klimaatoplossingen.

Lees verder

Dit jaar hebben Orcon BV en Thercon BV de  krachten gebundeld en zijn onder de vleugels gekomen bij het Franse Groupe Atlantic. Hiermee wordt er nog meer ingezet op duurzame all-electric oplossingen voor een buitengewoon binnenklimaat. Onder het label Fujitsu leveren zij diverse split- en multisplitsystemen.

 

Met de komst van Groupe Atlantic heeft er een verbreding van het assortiment plaatsgevonden, vertelt commercieel directeur Roel Kuijpers. “Naast ventilatie van het merk Orcon specialiseren wij ons in de toepassing van lucht/lucht- en lucht/waterwarmtepompen. Hierbij werken wij met de producten van Fujitsu en Atlantic. Zo kunnen we altijd een passende all-electric oplossing bieden voor verwarmen, verkoelen, ventilatie en warm tapwater.”

 

Fujitsu staat voor ‘Heating, Cooling, Caring’, vertelt Kuijpers. “Ofwel hightech klimaatoplossingen die comfort opleveren en een minimumverbruik hebben aan energie. Door het combineren van technieken voor ventileren, verwarmen en verkoelen leveren wij systeemoplossingen voor onze klanten. We begeleiden hen gedurende het hele proces van calculatie tot installatie.”

 

 

‘De warmer wordende zomers en de bekendheid van aircoheaters dragen sterk bij aan de populariteit van deze oplossing.’

 

 
Split aircoheaters

Met het verplichte thuiswerken en door het warme weer, kozen veel mensen in 2020 voor een airco, vertelt Kuijpers.“We hebben onze aantallen royaal zien groeien, met meer dan het driedubbele ten opzichte van 2019. De warmer wordende zomers en de bekendheid van aircoheaters dragen sterk bij aan de populariteit van deze oplossingen.”   De split aircoheaters hebben een hoge SCOP-waarde en een laag geluidsniveau. De ingebouwde aanwezigheidssensor in diverse modellen, zorgt voor een lager energieverbruik. Deze detecteert of er mensen aanwezig zijn in de ruimte, en activeert alleen wanneer dat nodig is. Via wifi kunnen de units met een smartphone worden bediend en ingeregeld.   Er is steeds meer aandacht voor design, vertelt Kuijpers. “Zo hebben de nieuwe R32 KE AircoHeaters harmonieuze lijnen die zorgen voor een eigentijds en strak design. Vooral de gewelfde onderkant oogt erg fraai in de woon- en slaapkamers van nu. De aircoheater heeft een multi-path warmtewisselaar met hoge densiteit. Het energierendement is SCOP 5.1 en SEER 8.5.”

 

Trend in koeling

Om de marktpositie verder uit te bouwen volgt Kuijpers de wereldwijde trends en ontwikkelingen op de voet. “We leveren al meer dan twaalf jaar de split- en multisplitsystemen van Fujitsu, een organisatie die zelf al meer dan veertig jaar ervaring heeft op dit gebied. Door deze ervaring te combineren met het volgen van trends en ontwikkelingen, kunnen we goed anticiperen op de groeiende vraag naar aircoheaters. We hebben dan ook deze zomer, als één van de weinig aanbieders, volop kunnen leveren.”

 

Daarin is een duidelijke trend waarneembaar, vertelt Kuijpers. “Wat eerst puur een luxe artikel was, is het nu steeds vaker een onmisbaar onderdeel van het comfort in huis. We verwachten dat de vraag naar aircoheaters de komende jaren sterk zal blijven toenemen.”

 

Een andere belangrijke trend is het verkleinen van de footprint van aircoheaters. Hierbij is de uitfasering van koelmiddel R410A en het introduceren van R32-varianten een belangrijke stap. “Ook onze Fujitsu aircoheaters zijn nu in diverse R32-lijnen beschikbaar. Het koudemiddel R32 garandeert optimale prestaties met een lagere milieu-impact. Het GWP ligt veel lager dan bij koelmiddel R410A. Bovendien kan dit enkelvoudig koudemiddel makkelijker recycled worden.”  

 

Installateur ontzorgen

“Sowieso proberen wij de installateur waar mogelijk te ondersteunen door de installatie zo makkelijk mogelijk te maken”, vertelt Kuijpers. “Dit doen we door duidelijke instructies te geven in de vorm van bijvoorbeeld handleidingen en telefonische ondersteuning. Daarnaast is het ook mogelijk om trainingen te volgen bij ons in Veenendaal, of op locatie.”  

 

 

‘Wij hebben verschillende Fujitsu Aircoheaters in ons assortiment met slimme sensoren en domotica. Zoals een wifi-module, en bediening via smartphone.’

 

 

Ontwikkeling

Aircoheaters hebben de laatste jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt, ziet Kuijpers. “Wij hebben verschillende Fujitsu Aircoheaters in ons assortiment met slimme sensoren en domotica. Zoals een wifi-module, en bediening via smartphone. Dat kan in diverse van onze series als optie worden toegepast.” 

 

Het maakt dat je met een smartphone, tablet of pc de aircoheater gemakkelijk kunt bedienen. Kuijpers: “Bij andere toepassingen, zoals bij multisplitsystemen, zie je meer vraag naar dit soort oplossingen, omdat men ruimtes apart wil kunnen aansturen. Zo hebben we voor grotere woningen en utiliteitstoepassingen sinds kort de hightech Shogun range van Atlantic in het assortiment. De Shogun zoneregeling optimaliseert het comfort in iedere zone van de woning, kantoor of klein hotel en zorgt voor veel energiebesparing.”

 

“De zoneregeling kan de temperatuur in twee tot acht aparte verblijfsruimtes aansturen. Dit kan via een centrale bediening in de hoofdruimte en vereenvoudigde bedieningen die in de andere ruimtes worden geplaatst (master-slave principe). Het systeem is geschikt voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.”  

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Fujitsu.

Logo

www.fujitsuclimate.nl

Benieuwd naar de overige onderzoeksresultaten? Kik hier 

Fujitsu

9/11
Loading ...