brand logo Arbo


Interview_349

Peter Guan, Hikvision

‘We zijn een totale securityprovider

Lees verder

Convergentie. Daar gaat de wereld van beveiligingssystemen naartoe. Videobewaking, indringerdetectie, toegangscontrole en integrale beveiligingssystemen vallen samen met de cloud en ongekende rekenkracht van kunstmatige intelligentie en data-analyse. “Wij zijn daarbij een totale securityprovider”, zegt Peter Guan, general country manager voor de Benelux bij Hikvision.

 

Guan deelt de markt voor beveiligingsoplossingen in tweeën. Het ene deel bestaat uit het mkb-segment dat niet alleen de hardware, maar ook de software nodig heeft om een beveiligingsoplossing neer te zetten. Het andere deel is de projectenmarkt bij grotere organisaties. “In beide segmenten spelen we een belangrijke rol. In het mkb ook met software die convergeert met onze toegangssystemen, intercoms, inbraaksystemen en videosurveillance. Dit softwareplatform is geïntegreerd in deze productlijnen en lijmt als het ware de diverse componenten aan elkaar zodat de klant deze gezamenlijk kan inzetten.”

 

Het hogere segment is een projectenmarkt, vervolgt hij. “Daar groeien we meer en meer in, bijvoorbeeld door samen te werken met partners in ons technologische ecosysteem. Door onze hardware te integreren met softwarepartners kunnen we gezamenlijk totale en complete beveiligingsoplossingen leveren. Onze hardware is daarbij makkelijk te integreren omdat we open standaarden hanteren. Onze API’s om te koppelen met andere systemen staan open, om het zo te zeggen.”

 

 

‘Met zelfscanterminals kunnen mensen hun lichaamshuidtemperatuur controleren en ook de verplichte RIVM-vragenlijst invullen’

 

 

Technologische integratie 

Beide markten, mkb en de projectenmarkt veelal voor grotere organisaties, roepen om de technologische integratie van beveiligingsoplossingen. Al dan niet gekoppeld aan de cloud, als de klant dat wil. Guan: “In het mkb is de markt gefragmenteerd. Een camera hier, een systeem voor toegangscontrole daar. Waarbij het ook nog maar de vraag is of je per oplossing de broodnodige support krijgt. Het mkb bieden we met een integraal softwareplatform waarop de producten draaien, een oplossing om verschillende soorten beveiligingshardware te koppelen. Zo kunnen de apparaten onderling met elkaar communiceren en beheerd worden vanuit slechts één app of client.”

 

“Voor grote projecten hebben we een krachtig ecosysteem opgebouwd van partners gespecialiseerd in onder andere softwareontwikkeling, video-analytics, cloud en hardware.  We werken nauw samen met system integrators, de installateurs van onze oplossingen. We investeren veel in R&D, maar liefst 9 procent van onze omzet. Het ene deel van onze R&D focust zich daarbij op de kant van de technologie en wat daar beter kan. Het andere deel legt zich toe op het vertalen van klantvragen in specifieke sectoren naar nieuwe technologieën of aanpassingen. Die twee komen samen om de producten en software te creëren die aanslaan in de Benelux.”  

 

Slimme schappen communiceren met camera’s

Guan komt met een voorbeeld van technologische vernieuwing. “We hebben nu een campagne lopen die op de 1,5-metersamenleving inspeelt. Bijvoorbeeld in bouwmarkten kun je met camera’s anoniem detecteren hoeveel mensen er binnen zijn, waardoor het toegangscontrolesysteem nadat een bepaalde limiet bereikt is, niemand meer toelaat. We hebben daarnaast zelfscanterminals ontwikkeld die op een voet of tafel kunnen worden geplaatst. Met deze terminals kunnen mensen zowel hun eigen lichaamshuidtemperatuur controleren en daarnaast ook nog eens de sinds kort verplichte RIVM-vragenlijst invullen die op het scherm van de terminal wordt getoond.”

 

Een ander voorbeeld speelt zich af in een supermarkt. “Doordat ‘slimme’ schappen communiceren met camera’s kunnen winkeleigenaren zien welke vakken moeten worden bijgevuld. Maar ook: welke producten zijn waar het populairste? Zodat je daar met marketing op kunt inspelen. Bijvoorbeeld door producten met de hoogste marge op de meest gunstige plaats neer te zetten. Onze camera’s kunnen heatmaps maken die laten zien waar bezoekers geweest zijn, wederom geanonimiseerd, van winkelgebieden, compleet met een 360 graden view van het terrein.”

Rekenkracht welhaast oneindig

Hikvision sluit aan bij de grote trends. Guan noemt ze: 5G, Internet of Things en artifical intelligence. “Die maken het mogelijk een grote hoeveelheid data te ontvangen van allerlei sensoren en op te slaan. Daarmee kun je vervolgens weer betere data-analyses maken, omdat de rekenkracht in de cloud welhaast oneindig is. Beelden worden met 4K navenant beter en beter. In feite zijn camera’s ook een sensor, maar dan wel één die veel effectiever is dan een gewone sensor” De informatie die uit deze sensors komt, moet ook worden beveiligd. “Het beginpunt is bij ons ‘privacy by design’ en ‘security by design’. Onze systemen moeten tot in de kern de privacy en de cybersecurity waarborgen. Onze producten bieden gebruikers opties om dit mogelijk te maken. Met 5G is bandbreedte in de toekomst geen enkel probleem meer. Dat maakt het ook makkelijker om meer sensoren en datapunten aan elkaar te koppelen. Zodat je heel eenvoudig met een app je beveiligingssysteem kunt benaderen en uitlezen. Van intercom, alarmsysteem, toegangscontrole tot aan camera’s en het brandbeveiligingssysteem. Niet in meerdere apps, maar in één app.”

 

State of the art

Bij de technologische ontwikkelingen staat de keuze van de klant voorop. Guan: “De klant hoeft de cloud niet te omarmen. Het hoeft niet, maar het kan en mag wel. Hij kan er bij ons ook voor kiezen het beveiligingssysteem lokaal en gesloten op zijn locatie aan te sturen. Dat kan zelfs zonder een internetverbinding.”  

 

“We zijn een leidende leverancier van videosurveillance. Ook met technologie die state of the art is. Denk aan camera’s die temperatuur meten of in het donker toch kleur kunnen zien. Ons pluspunt is dat we een enorm breed pallet aan oplossingen hebben die allemaal met elkaar geïntegreerd kunnen worden. We hebben de hardware in huis en koppelen aan de meeste, belangrijke beveiligingssystemen. Kortom, we zijn een totale securityprovider. Met oog voor technologie, maar zeker ook voor lokale service.” 

 

Merkbekendheid en vertrouwen

Guan is blij met de verkiezing tot Partner of Choice. “Dat is zeker een eer. Het leert me dat de merkbekendheid er is, maar ook dat securityprofessionals vertrouwen in ons hebben. Dat realiseren is een teameffort. Van R&D en de fabriek tot aan ons netwerk van lokale partners en installateurs. We hebben daarbij het motto van think global, act local. De beste producten moeten op de juiste manier lokaal worden ondersteund door een netwerk van betrouwbare servicepartners. Daar bouwen we op verder, terwijl we onze blik richten op de grote projectenmarkt.”

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hikvison.

HikVision - logo

www.hikvision.com/nl

Benieuwd naar de overige onderzoeksresultaten? Kik hier 

Hikvision

6/14
Loading ...