brand logo Arbo


 

 

 

 

 

 

Ad en Mathijs Burgman: “Klanten noemen ons regelmatig een warm bedrijf en dat willen we ook graag zijn.”

Ad en Mathijs Burgman, Burgman

‘Kostenbesparend en ecologisch schoonmaken voor iedereen’

Lees verder

Burgman is een groothandel in professionele hygiëne- en reinigingssystemen en bestaat inmiddels alweer bijna dertig jaar. Een echt familiebedrijf, gestart vanuit huis en uitgegroeid tot een landelijk opererende organisatie. Directeur Ad Burgman vindt dat er in de loop der jaren veel veranderd is. “Maar de core business is altijd gelijk gebleven.”

 

In 1992 begon Ad Burgman, samen met zijn vrouw Marie-Lène, het bedrijf Burgman. Met de woonkamer als kantoor en de garage als magazijn. “Ik liep met toiletpapier en dispensers alle kroegen en restaurants af”, aldus Burgman. Daarbij verkocht, leverde en monteerde hij zelf. Vanuit die positie is het bedrijf Burgman gaan groeien en als snel was er uitbreiding nodig. Inmiddels heeft de groothandel een team van bijna dertig man in dienst, waarvan het allereerste teamlid nog steeds bij Burgman werkzaam is. “Door jarenlange ervaring en commitment kent ons personeel de producten en klanten van binnen en buiten”.

 

“We zijn trots op onze familie-identiteit en vinden het belangrijk dat dit altijd behouden blijft.” Om die reden hebben de zoons van Ad en Marie-Lène ook altijd meegewerkt in het bedrijf, om zo als tiener een zakcentje bij te verdienen. In 2018 heeft zoon Mathijs Burgman zich bij de directie gevoegd, waardoor de voortgang van het familiebedrijf gewaarborgd is. “Ik ben door de business gegrepen, je haalt er veel voldoeding uit door passende adviezen en oplossingen aan de klant te bieden”, aldus Mathijs

 

‘Door onze slimme producten gooit de klant niets meer onnodig weg’

 

 

Klantrelatie staat altijd voorop

Burgman is in verschillende branches actief, waaronder onderwijs, gezondheidszorg, horeca, sport en recreatie en facilitair. De laatste jaren is het bedrijf enorm gegroeid binnen het onderwijs, op prijs-kwaliteitverhouding. Maar ook in de gezondheidszorg, waarbij een full-servicepakket tot in de werkkast wordt geleverd.  

 

Burgman wil een partner zijn, waarbij het familiebedrijf veel waarde hecht aan de langetermijnrelatie met de klant. Hoe ze dit doen? “We kennen al onze klanten en weten wie ze zijn, niemand is bij ons een nummer”, aldus Mathijs. “Iedere klant heeft een vast contactpersoon, zowel binnen als buiten kantoor en wordt direct geholpen.” Burgman is geen zogeheten dozenschuiver en vindt dat heel belangrijk. “Samenwerking is altijd op gelijkwaardige basis waarbij we oprechte betrokkenheid tonen. Klanten noemen ons regelmatig een warm bedrijf en dat willen we ook graag zijn.”

 

Schoonmaakplan op maat

Een persoonlijk schoonmaakplan op maat is volgens Burgman een belangrijk onderdeel van hun kracht. Hierbij wordt eerst gekeken naar hoe de klant te werk gaat en tegen welke problemen ze eventueel oplopen. Vervolgens wordt een schoonmaakplan opgesteld, waarbij onder meer gekeken wordt naar het aantal m2 en de manier van werken. Dit plan wordt op de klant afgestemd, ook met het oog op duurzaamheid, ergonomisch werken en kostenbesparing.

 

Wat Burgman als storende factor in de huidige samenleving ervaart is de bulk aan informatie die op internet kan worden gevonden. En dan met name de verkeerde of onvolledige informatie. Hierdoor ziet Burgman regelmatig dat bedrijven denken te weten hoe iets moet en dat ze zelf aan de slag gaan, terwijl het in de praktijk vaak veel voordeliger, professioneler en duurzamer kan. “Dit laten we door middel van ons schoonmaakplan dan ook altijd aan de klant zien”, aldus Ad Burgman.

Soba_463
Een goede samenwerking? Luister naar de klant

Volgens Mathijs is een goede samenwerking heel belangrijk en de klantrelatie is volgens hem dan ook de basis van elk succesvol bedrijf. “Zonder klanten heb je geen bedrijf”. Als tip benoemt hij dat Burgman als bedrijf nooit vertelt hoe goed ze zijn of waarom ze beter zijn dan een concurrent. “Dat moet de klant uit eigen ervaring halen. Wat we wel doen is luisteren naar onze klanten en inspelen op wat zij willen, nodig hebben en wat goed voor hun bedrijf is.” 

 

Burgman komt regelmatig met nieuwe tips, adviezen en producten, waarbij ze per klant kijken voor wie dit goed kan werken. Daarnaast biedt het bedrijf ook trainingen en cursussen aan op locatie en zorgen de monteurs voor een snelle en optimale service. Doordat de groothandel een eigen technische dienst heeft is dit ook altijd mogelijk.

 

 

‘Of je nu een kroeg op de hoek bent of een groot facilitair bedrijf, elke klant hoort bij de Burgman-familie’

 

 
Kostenbesparing en duurzaamheid

De drijfveer van Burgman is kostenbesparing en duurzaamheid. De missie van de groothandel uit Almere is een gezonde, hygiënische en duurzame omgeving voor zoveel mogelijk mensen. “We kregen steeds meer vragen uit onze klantenkring over ecologisch schoonmaken en hierin wilden we een echte oplossing bieden”, vertelt Mathijs. “Die hebben we gevonden en zo ontstond een volledig ecologische en veilige schoonmaakmiddelenlijn.” Daarnaast dragen de vullingen voor de dispensers het EU-Ecolabel, is het papier van 100% gerecycled materiaal en zijn enkele reinigingsproducten zelfs Cradle to Cradle Gold-gecertificeerd.  

 

Het bedrijf in hygiëne- en schoonmaakproducten richt zich ook volledig op kostenbesparing voor de klant. Dit geldt voor zowel de directe als de indirecte kosten. Hierbij staat de beleving van de bezoeker centraal, maar vooral ook verbruiksvermindering. “Door onze slimme producten gooit de klant niets meer onnodig weg. Zo geven onze handdoekrolautomaten nooit teveel papier en zijn de toiletdispensers voorzien van een continusysteem, waardoor er geen restrollen weggegooid hoeven te worden”, licht Ad Burgman toe.

 

Digitalisering en ambitie

Waar staat het bedrijf over drie jaar? Ad en Mathijs Burgman zijn het erover eens dat er aan de core business niets wordt veranderd. Burgman biedt een totaalconcept en levert schoonmaakartikelen van A tot Z. “Onze producten wil je zien en beleven. We kennen onze klanten, geven deskundig advies en zijn transparant”.   Wel zal er steeds meer digitalisering plaatsvinden, waardoor klanten meer inzicht krijgen in en grip krijgen op hun voorraadbeheer. Een mooi voorbeeld hiervan is digitaal voorraadbeheer voor alle dispensersystemen, waarbij de klant exact ziet hoeveel vellen papier er nog in de dispenser zitten. Op die manier wordt bestellen nog eenvoudiger, specifiek gericht op de producten die nodig zijn op het moment dat ze echt nodig zijn.   De ambitie van Burgman is om te blijven groeien en moderniseren, maar wel met behoud van haar familie-identiteit. “Of je nu een kroeg op de hoek bent of een groot facilitair bedrijf, we bieden al onze klanten een totaalconcept en iedere klant hoort bij de Burgman-familie.”

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Burgman.

Logo

www.burgman.nu

Benieuwd naar de overige onderzoeksresultaten? Kik hier 

Burgman

8/15
Loading ...