brand logo Service Management


Voorwoord

Naar welke leverancier gaat jouw voorkeur uit? 

Met wie doe je als schoonmaakprofessional het liefste zaken? In dit digimagazine alweer het tweede Partner of Choice-onderzoek. Dat is een onderzoek waarin we precies die vraag hebben gesteld. Van machineleveranciers tot aan groothandels… Wie is top of mind en wie is challenger? Kortom, wie daagt de gevestigde orde uit? Meer dan vierhonderd schoonmaakprofessionals vulden het onderzoek in en daardoor kunnen we representatieve antwoorden op de vragen presenteren. Maar liefst 88 procent van de respondenten is betrokken bij het inkopen van producten en diensten. In 41 procent van de gevallen is het zelfs de eindverantwoordelijke voor de schoonmaakorganisatie. Al met al heb je zo dus een goed beeld van de favorieten van schoonmaakprofessionals. En van wat ze zoeken in een leverancier. 

Lees verder


Ronald Bruins

Ronald Bruins,
hoofdredacteur Service Management 

Reden van een voorkeur

Waar we vorig jaar alleen een ranking hadden, wordt nu ook duidelijk waarom er een voorkeur voor een bepaalde leverancier is. Denk aan de verhouding tussen prijs en kwaliteit, innovatie van de aanbieder, ervaringen uit het verleden of duurzaamheid. In meerdere categorieën wil de schoonmaakprofessional toch wel voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is het vaakst genoemd als reden om te kiezen voor een leverancier. Bedrijfswaarden van de leverancier, eerdere ervaringen en duurzaamheid komen daar veel later achteraan. Het is logisch dat de schoonmaakprofessional, in een branche met kleine marges, let op de kleintjes. Ik had niet anders verwacht. Ook merk ik dat schoonmaakbedrijven het liefst al hun zaken in één keer willen doen. Groothandels zijn er dan ook in alle soorten en maten en het zijn er honderden. Van pappa- en mammabedrijfjes tot aan grote partijen zoals de Facility Trade Group, Weska of Groveko.  

 

Duidelijk overzicht

Dit magazine geeft jou een duidelijk overzicht van alle partijen waar schoonmaakbedrijven zaken mee doen. Het is daarmee een uniek overzicht dat nergens anders in de schoonmaakbranche is te vinden. Het onderzoek herhalen we elk jaar. Omdat dit het tweede jaar is, zijn we alweer iets verder en wordt het beeld meer en meer genuanceerd. Je kunt zo ook zien wie de winnaars en verliezers zijn, alhoewel er vrijwel nooit grote sprongen worden gemaakt. Interessant is evenwel de vraag of de uitdagers van vandaag de winnaars van morgen zijn. Dat moeten we afwachten, maar feit is wel dat die uitdagers vaak ook oog hebben voor innovatie. Ze doen nieuwe dingen, waardoor ze de gevestigde orde weer uitdagen. Het is daarom minstens zo interessant om als schoonmaakbedrijf de challengers in de gaten te houden, dan de gevestigde orde. En wij blijven het voor je volgen. 

Voorwoord Ronald bruins

3/14
Loading ...