brand logo Tweewieler


Voorwoord

 
Tweewieler Partner of Choice-onderzoek

Met welke leverancier doe jij het liefste zaken? 

Met welke leverancier in de tweewielerbranche schakel jij als fietsenwinkel het liefst, wie is jouw Partner of Choice? Tweewieler nam de proef op de som en liet senior-onderzoeker Leendert van Wezel een groot, onafhankelijk onderzoek onder tweewielerdetaillisten uitvoeren. Het resultaat presenteren we je in dit online magazine. 

Lees verder


Harrie Hoitink

Harrie Hoitink,
Hoofdredacteur Tweewieler 

Wie is de kopgroep en wie daagt uit?

Uit het onderzoek komt haarfijn naar voren wie als leverancier top of mind is en wie de rol van challenger vervult. Maar liefst 833 professionals vulden het onderzoek in, waardoor we representatieve antwoorden op de gestelde vragen kunnen presenteren. Maar liefst 94 procent van de respondenten is betrokken bij de inkoop. In 69 procent van de gevallen is het zelfs de eindverantwoordelijke die de inkopen doet. Bijna driekwart van de ondervraagden is detaillist. Daarmee hebben we de favoriete leveranciers van de tweewielerondernemer meer dan goed in beeld.

 

Focus op drie categorieën

We hebben het onderzoek toegespitst op drie specifieke producten en diensten: winkelinrichting, automatisering en scooters. Per categorie wordt direct duidelijk wie de kopgroep vormen en de uitdagers zijn. Maar duidelijk wordt vooral ook waarop ondernemers hun keuze baseren. Zo weegt bij de keuze voor een leverancier de verhouding tussen prijs en kwaliteit zwaar. Bedrijfswaarden van de leverancier en eerdere ervaringen volgen op de voet. Opvallend is dat veel ondernemers trouw zijn aan hun leverancier. Met die wetenschap is het voor leveranciers essentieel om het gekregen vertrouwen ook daadwerkelijk waar te maken. Met het Partner of Choice-onderzoek dat we in dit online magazine presenteren, bedienen we de markt – tweewielerondernemers en hun leveranciers – met een bijzonder waardevol product. Doe er je voordeel mee!  

 

Kijkje in de toekomst

Naast de resultaten van het Partner of Choice-onderzoek vind je in dit online magazine ook twee artikelen die de plank zeker ook raken als het gaat om keuzes maken. Allereerst een interview met retaildeskundige Paul Moers. Hij vertelt over de winkel van de toekomst en schetst de weg die tweewielerondernemers nog moeten bewandelen om ook in de toekomst succesvol te zijn. Het tweede artikel is een duik in de bijzondere actie die de gemeente Amersfoort samen met (gemotoriseerde) tweewielerbedrijven voert. Om de benzine-gestookte brommer uit de binnenstad te krijgen, worden Amersfoorters uitgenodigd om een week lang te sturen met elektrische varianten. Een initiatief dat zeker navolging verdient!   Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Voorwoord Harrie Hoitink

3/7
Loading ...