brand logo + logo Vakblad warmtepompen


"Niets is zo erg als een klant in de kou laten staan”’

Directeur Patrick Schimmel van Schimmel Techniek werkt alleen met de beste fabrikanten. “Niet de goedkoopste, wel de beste.” De keuze voor zijn leveranciers is in eerste instantie gebaseerd op de kwaliteit die ze leveren. “Daarnaast is ondersteuning voor ons ook belangrijk.”

Lees verder

Patrick Schimmel van Schimmel Techniek

Tekst: Martijn Louws  

 

Schimmel Techniek is gespecialiseerd in warmtepomptechniek. “Vooral voor de particuliere markt, renovatie en nieuwbouw”, vertelt directeur Patrick Schimmel van het Barneveldse bedrijf. Hij ziet een toenemende interesse voor de warmtepomp. “Iedereen die bij ons aanklopt, nemen we mee in het hele proces. Zo nodigen wij geïnteresseerden in een warmtepomp vooraf uit in ons Experience center in Barneveld, waar we samen met de fabrikanten bijna alle warmtepompen die wij leveren, installeren en onderhouden, kunnen demonstreren. Waarom wij dat doen? Er zijn nogal wat verkeerde aannames.” Zo wordt Schimmel geregeld gebeld door consumenten die een warmtepomp willen, zonder dat zij zich afvragen of hun woning er wel voor geschikt is. “Als ik dan doorvraag, dan blijkt het helemaal niet zo zinvol te zijn om een warmtepomp te installeren. Ze denken dan; ik heb een woning uit de jaren tachtig, ik heb vloerverwarming en het is in huis altijd lekker warm, dan kan ik toch ook gewoon af met een warmtepomp. Maar als zo’n huis niet is na geïsoleerd, dan zeg ik; begin daar eerst mee. Anders heeft het geen zin om een warmtepomp te laten installeren. En daar komt nog bij; wij beginnen er dan ook niet aan.”

 

Stevig doorvragen

Volgens Schimmel begint alles met de woning en het benodigde vermogen. “Wij vragen daarin stevig door, alles om maar een zo goed mogelijk advies te kunnen geven. Of we fabrikanten daarin ook betrekken? Nee, wij weten zelf heel goed wat een bepaalde situatie nodig heeft”, lacht Schimmel. Volgens hem is er op dat vlak nog wel wat werk aan de winkel voor andere installatiebedrijven. “Wij weten prima waar we wel en niet aan beginnen, maar bij anderen ligt dat soms anders. Die doen maar wat, pure onkunde. En dan krijg je de problemen.”

Schimmel refereert aan de recente discussie over het geluid van een warmtepomp. “Onzin. Een goed geïnstalleerde warmtepomp van een A-merk maakt nauwelijks geluid. Dat zeggen wij overal waar we komen en dat doen onze partners (lees fabrikanten, red.) gelukkig ook. Heel belangrijk, er gaan veel onwaarheden rond en het is belangrijk om die te weerleggen. Daarom stap ik tegenwoordig ook veel op podia net als sommige experts en fabrikanten dat doen.”

 

 

 

 

 

 

“Geen gedoe,
geen gezeur
over vergoedingen.
Als iets stuk is, dan
wordt het opgelost”

Ondersteuning is belangrijk

Het is niet het enige aspect waarbij Schimmel samen optrekt met de leveranciers. “We sparren veel met elkaar en leren veel van elkaar. Als wij een probleem hebben, dan belt onze storingsmonteur met die van de fabrikant. En als wij er dan nog niet uitkomen, dan verwachten wij dat de leverancier de volgende dag op de stoep staat bij de klant. Want niets is zo erg als een klant in de kou laten staan.” Schimmel werkt samen met vier leveranciers, namelijk Daikin, Viessmann, Vaillant en Panasonic. “Dat doen we bewust, elke woning is anders en iedere consument heeft zijn eigen voorkeur. De een wil een stille warmtepomp, de ander een prijsvoordelige en weer een ander een warmtepomp met het nieuwste koudemiddel. Door merkonafhankelijk te zijn, kunnen we aan deze vragen voldoen.” De keuze voor de vier leveranciers is in eerste instantie gebaseerd op de kwaliteit die ze leveren, legt Schimmel uit.

“Daarnaast is ondersteuning voor ons ook belangrijk. Met Daikin kunnen we lezen en schrijven, net als met Vaillant en Viessmann. Panasonic gaat hoofdzakelijk via de groothandel. Maar ze leveren wel fantastische warmtepompen, die tot in detail kunnen worden uitgelezen door ons. Zo weten wij bijvoorbeeld heel goed wat een warmtepomp jaarrond doet, daar leren wij veel van.”

Over het algemeen, zo stelt Schimmel, hebben zijn partners het dan ook fantastisch voor elkaar. “Ze zijn goed bereikbaar, de voorraad is op orde en de garantie is netjes geregeld. Ook heel belangrijk. Geen gedoe, geen gezeur over vergoedingen. Als iets stuk is, dan wordt het opgelost.”

 

Niet de goedkoopste, wel de beste

Behalve kwaliteit is ook innovatie essentieel voor Schimmel Techniek Duurzaam. Het bedrijf wil namelijk vooroplopen, daarom werkt men volgens de directeur ook met de beste fabrikanten. “Niet de goedkoopste, wel de beste. De goedkoopste hoeven ze overigens ook niet te zijn, wij begeven ons aan de bovenkant van de markt. We volgen de markt op de voet. We zijn begonnen met Panasonic en Vaillant, later zijn daar Daikin en Viessmann bijgekomen. Ook nu blijven wij rondkijken naar nieuwe ontwikkelingen en nieuwe technieken.”

Maar dat betekent niet dat Schimmel ook zomaar een nieuw merk erbij neemt. “Dat gaat niet van vandaag op morgen, daar denken wij goed over na. Een nieuwe leverancier met een compleet nieuwe techniek betekent ook dat je mensen moet opleiden. Dat heeft effect op de organisatie. Maar als het iets toevoegt, dan doen we het. Absoluut.”

Kwaliteit en ondersteuning

3/12
Loading ...