brand logo + logo Vakblad warmtepompen


Matthias Stukker, Rensa Verwarming en Ventilatie

Matthias Stukker, Rensa Verwarming en Ventilatie

‘Wij helpen de markt met het gasloos maken van Nederland’

Rensa Verwarming en Ventilatie richt zich specifiek op alles wat met verwarming en ventilatie te maken heeft. De afdeling Techniek houdt zich vooral bezig met het ondersteunen en adviseren van de klant, met name op het gebied van duurzame installaties. “Je kunt onze afdeling zien als een technisch adviesbureau binnen de technische groothandel Rensa”, licht afdelingsmanager Matthias Stukker toe. “Wij helpen de markt met het gasloos maken van Nederland. De warmtepomp is één van de oplossingen.”

Lees verder

Stukker werkt zelf zeven jaar bij Rensa Verwarming en Ventilatie. Daarvoor werkte hij bij een aantal installatiebureaus, onder andere als projectleider/projectmanager. “Onze afdeling is behoorlijk groeiende”, zegt hij niet zonder trots. “Vier jaar geleden zaten we hier nog met twaalf personen, en nu werken hier 21 mensen.” De ontwikkelingen in de markt hebben hier wel aan bijgedragen. “Het kennisniveau is behoorlijk teruggelopen; er zijn tijdens de vorige crisis veel mensen vertrokken naar andere sectoren of ze zijn met vervroegd pensioen gegaan. Op die manier gaat er helaas veel kennis verloren. En nieuwe aanwas is er op dit moment ook niet veel, dus er zijn ook nog eens te weinig monteurs. Daar lopen we nu echt tegenaan.”

 

 

‘Met SKID leveren we aan onze klanten een kant-en-klare warmtepompopstelling.’

 

 
Focus op SKID’s

Om die reden is de afdeling Techniek dit jaar meer focus gaan leggen op SKID's. “Dit gaat wat meer richting seriematige woningbouw”, legt Stukker uit. “We leveren aan onze klanten een kant-en-klare warmtepompopstelling. Ze hoeven alleen nog maar vijf of zes koppelingen aan te sluiten en dan is de monteur klaar met de warmtepompopstelling.”

 

De SKID is een warmtepomp met diverse appendages. “Je moet dan denken aan filters, afsluiters, expansievaten et cetera. Alles is in die SKID ingebouwd. Er zit ook een frame omheen, zodat je hem in één keer kunt oppakken en in een woning kunt hijsen. Het komende jaar willen we hier nog meer op in gaan zetten. We hebben daar reeds een projectcoördinator voor aangenomen die zich dedicated inzet voor deze dienst.”

 

Binnen de afdeling bestaat een hele duidelijke scheiding tussen tekenaars/engineers en de technisch adviseurs. “De eerste groep mensen is voortdurend aan het tekenen en berekenen met StabiCad, AutoCad, Revit en Vabi, en onze adviseurs houden zich bezig met het geven van adviezen en het maken van offertes.” Het delen van kennis is daar ook een belangrijk onderdeel van. “We geven regelmatig trainingen of webinars over onder andere warmtepompen in de bestaande en nieuwbouw. Daar is heel veel vraag naar.”

 

Stukker heeft gemerkt dat vooral het MKB behoefte heeft aan ondersteuning. Het gaat volgens hem met name om kennis en ondersteuning op het gebied van duurzame installaties in grote vrijstaande woningen, luxe woningbouw, en nieuwbouw- en renovatieprojecten van kleine en middelgrote utiliteitsgebouwen. “Daar komt heel veel bij kijken”, knikt hij. “Onze kracht is om heel specifiek in projecten mee te denken. Dat zijn vaak echte maatwerkoplossingen. Zo kun je een warmtepomp niet los zien van de overige installaties en moet je dit altijd integraal bekijken.”

Matthias Stukker van Rensa Verwarming en Ventilatie

Matthias Stukker van Rensa Verwarming en Ventilatie: ‘Ik denk dat kennis en altijd klaar staan voor je klant wel twee van onze grote succesfactoren zijn.’

 

 
Partner of Choice

Rensa Verwarming en Ventilatie is dit jaar fors beloond voor hun producten en diensten. Ze zijn namelijk verkozen tot Partner of Choice. “Technische groothandel Rensa valt onder de Rensa Family”, legt Stukker uit. “Het bedrijf is in 1953 ontstaan. Het is nog steeds een echt familiebedrijf en daar zijn we trots op.”

 

Succesfactoren

Stukker is heel blij met de uitverkiezing tot Partner of Choice: “Ik denk dat kennis en altijd klaar staan voor je klant wel twee van onze grote succesfactoren zijn. Ook ons assortiment is goed, want het is heel compleet, en dat is een bewuste keuze. We werken ook alleen maar met gerenommeerde A-merken. En van die merken hebben we alles op voorraad; zowel apparaten als onderdelen en aanverwante artikelen, zoals afsluiters et cetera. We kunnen dus een compleet pakket aanbieden.”

 

Ook het ontzorgen van de klant wordt gewaardeerd, merkt Stukker. “Wij zijn niet alleen een ‘adviesbureau binnen de groothandel’, maar meer een verlengstuk van onze klant. Zie ons maar als de extra collega of partner.” Hij ziet de uitverkiezing tot Partner of Choice dan ook echt als een beloning. “We hebben veel tijd en energie in het adviseren en leveren van complete duurzame installaties gestopt, en de uitslag van deze verkiezing is echt een mooi compliment.”

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Rensa Verwarming en Ventilatie.

Logo

rensa.nl

Benieuwd naar de overige onderzoeksresultaten? Kik hier 

Rensa

10/12
Loading ...