brand logo + logo VMTTim Hage, Multivac

‘Of een klant nou groot of klein is, we hebben alleen maar belangrijke klanten’

Lees verder“Multivac is een innovatieve organisatie die vooroploopt op het gebied van verwerkings- en verpakkingstechnologie. Wij leveren op maat gemaakte machines en totaaloplossingen voor onze klanten in de voedingsmiddelenindustrie. Vanaf de grondstoffenontvangst tot en met de etikettering van het eindproduct bieden wij turnkey oplossingen”, aldus General Manager Tim Hage.

 

Hage benadrukt dat de organisatie allang niet meer de leverancier van alleen dieptrek- en vacumeermachines is. “Wij leveren ook de verpakkingsmaterialen en etiketten en denken mee over de meest duurzame en praktische machines voor alle toepassingen. Denk aan deegverwerking (FRITSCH), portioneren (TVI) en slicen van vleeswaren en kaas, de handling, het etiketteren en printen en apparatuur voor kwaliteitscontrole. Maar bovenal zijn wij servicegericht, willen we onze klanten ontzorgen en staan we 24/7 met onze specialisten en monteurs voor ze klaar.”

 

Het internationale Multivac heeft vestigingen in ruim 85 landen en is met bijna 7000 medewerkers nog altijd een familiebedrijf. Hage: “En dat gevoel leeft heel sterk. Het is het gevoel van er samen zijn voor onze klanten. Ik zeg altijd: we hebben alleen maar belangrijke klanten. Of een klant nou groot of klein is, voor ons is iedere klant even belangrijk. En die servicegerichte instelling maakt dat wij ons kunnen onderscheiden in de markt. Wanneer een klant een machine van ons heeft staan, kan hij ervan op aan dat hij er de komende jaren geen omkijken meer naar heeft. Wij zorgen voor het onderhoud, ook preventief, en staan 7 dagen in de week 24 uur per dag klaar als er zich problemen voordoen. Onze klanten kunnen altijd op ons terugvallen.”

 

Betrouwbare serviceleverancier

Multivac heeft wereldwijd meerdere productielocaties. Hage: “Het voordeel van onze organisatie is dat wij 95% van onze machines zelf produceren. Hierdoor hebben wij geen last van missende onderdelen of grondstoffen die vertraging hebben. Dit komt onze betrouwbaarheid ten goede. Het feit dat we minder afhankelijk van toeleveranciers zijn en het hele proces in de hand hebben, maakt dat onze servicegraad altijd hoog is.”

‘Multivac investeert veel in de ontwikkeling van nieuwe machines en technieken’

 

 

“Daarnaast investeert Multivac veel in de ontwikkeling van nieuwe machines en technieken. Jaarlijks worden tachtig tot negentig patenten aangevraagd”, vervolgt Hage. “Door deze innovaties te koppelen aan de verschillende bestaande modules en beproefde technieken, kunnen we steeds vooroplopen en custom made solutions bieden. Voor elk procesonderdeel hebben wij een technisch specialist en door te luisteren naar wat de markt vraagt, kunnen wij blijvend onderscheidend zijn en onze klanten bij hun ontwikkelingen steeds weer ontzorgen.”

 

Plastic besparend verpakken

Hage vertelt dat de ontwikkelingen bij hun klanten niet stilstaan: “Veel van onze klanten zijn bezig met het thema ‘duurzaamheid.’ Ook daarin denken wij volop mee en zijn we continu bezig om onze machines steeds optimaler af te stellen, zodat men al begint met minder plastic te gebruiken. Daarnaast hebben wij verpakkingen ontwikkeld, bijvoorbeeld de zogenaamde hybride tray, die bestaat uit een kartonnen drager en nog maar een klein gedeelte plastic, waarbij we 60-90% plastic besparen. We zijn steeds bezig om de balans te zoeken van enerzijds het beschermen van het product, waarmee ook voedselverspilling tegengegaan wordt, en anderzijds minder plastic gebruiken. Ook een uitleg op de verpakking over hoe de verpakking te recyclen draagt bij aan de bewustwording van consumenten over het belang van recyclen.”

Duurzaam vernieuwd pand

Zelf is Multivac bezig met de duurzame metamorfose van hun eigen pand. Hage: “Het wordt een state of the art gebouw, compleet met zonnepanelen, warmtepompen, LED-verlichting en nog veel meer. In dit gebouw staat klantbeleving centraal, de nieuwste machines en technieken staan opgesteld in de moderne showroom en er is volop ruimte voor events, presentaties en trainingen. Graag nodigen we mensen hier uit om te kijken naar ons brede portfolio, welke technologische oplossingen Multivac kan bieden op elk vlak.”

Tim Hage, Multivac

Naast de nieuwste machines biedt Multivac ook origineel gereviseerde, gebruikte machines aan. Hage legt uit: “Deze machines zijn veelal ingeruild en nog in prima conditie. Ze worden door ons gestript en weer volledig opnieuw opgebouwd met originele onderdelen. Ook voor deze machines geldt uiteraard onze servicegarantie. Op deze manier dragen wij bij aan een duurzaam gebruik van het machinepark.”

 

Er altijd voor de klant zijn

Hage is trots op de mooie uitslag van VMT’s Partner of Choice verkiezing: “Ik heb ons bedrijf in Nederland zien groeien van 6 naar 60 mensen. Nog steeds is iedereen in dit team belangrijk voor ons, we doen het echt samen. Deze uitslag geeft me het vertrouwen dat de klant onze service, onze hoogwaardige machines en onze no nonsens aanpak weet te waarderen. Dat we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen, geldt voor ons nog altijd. De teamspirit van onze mensen en het vermogen om er steeds weer onvoorwaardelijk voor elkaar en de klant te zijn, maakt dat ik niet anders dan trots kan zijn.”

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Multivac.


Logo Multivac

www.multivac.nl


Benieuwd naar de overige onderzoeksresultaten? Kik hier 

Multivac

7/12
Loading ...