brand logo + logo VMT


Voorwoord

Met welke leveranciers doe jij het liefste zaken? 

Met wie doe je als foodprofessional het liefste zaken? In dit eerste Partner of Choice-onderzoek presenteert VMT met trots het antwoord op deze vraag. Van machineleveranciers tot aan ingrediëntenleveranciers en van laboratoria tot en met hygiëne en voedselveiligheid. Welke leveranciers en serviceverleners zijn top of mind en wie is challenger? Ofwel, wie daagt de gevestigde orde uit? Meer dan driehonderd foodprofessionals vulden het onderzoek in en op basis daarvan presenteren we de representatieve uitkomsten. Maar liefst 90 procent van de respondenten is betrokken bij het inkopen van goederen en diensten. In 38 procent van de respondenten betreft het zelfs de directie of het management van de voedingsproducenten. Al met al geeft dit onderzoek dus een helder beeld van de favoriete leveranciers in de voedingsindustrie.

Lees verder


Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij,
hoofdredacteur VMT 

Categorieën

We hebben het Partner of Choice-onderzoek gehouden in 12 categorieën. De respondenten zijn vooral betrokken bij de inkoop van food ingrediënts, certificeringen, hygiëne-oplossingen en advies/consultancy. Daarnaast is er gekeken naar laboratoria, ondersteuning op wet- en regelgeving, machines, opleidingen, automatisering, meettechniek, personeelsdiensten en vloeren en wanden. Per categorie wordt direct duidelijk wie de kopgroep vormen en wie de uitdagers zijn. Maar vooral duidelijk wordt waarop foodprofessionals hun keuze baseren.

 

Vertrouwen waar maken

Opvallend dan is het om te zien dat er bij de inkoop van ingrediënten en grondstoffen en hygiëne-oplossingen vooral wordt gekeken naar de verhouding van prijs en kwaliteit, terwijl bij andere categorieën zoals bij certificering en adviseurs weer meer wordt gekeken naar de ervaringen met deze partijen uit het verleden. Ook blijkt loyaliteit aan leveranciers per categorie te verschillen. Met die wetenschap is het voor leveranciers essentieel om het verkregen vertrouwen ook daadwerkelijk waar te maken.

 

Uniek overzicht

Met dit Partner of Choice-onderzoek bedient VMT de voedingsindustrie, zowel de foodprofessionals als hun leveranciers, met een duidelijk overzicht van handelspartners. Een uniek overzicht dat nergens anders in de voedingsindustrie is te vinden. Het onderzoek gaan we elk jaar herhalen. Interessant is ook de vraag of de uitdagers van vandaag de winnaars van morgen zullen zijn. De uitdagers hebben vaak oog voor innovatie en doen nieuwe dingen. Voor de ‘gevestigde orde’ is het daarom minstens zo interessant om de challengers in de gaten te blijven houden. Wij zitten er bovenop. Doe er je voordeel mee.

Voorwoord Willem Paul de Mooij

3/12
Loading ...